Vorige week was het eindelijk zover voor het tweede van Serooskerke, de eerste 3 punten werden gepakt tegen MZC (3-1). Deze wedstrijd ging de boeken in als één van de betere wedstrijden van de start van het seizoen. Zaak voor deze week was echter simpel, uitbreiden van het aantal punten.

De mannen van de Meeuwen waren we al eens eerder tegengekomen dit seizoen, met o.a een prachtige goal van onze fanatieke dribbelaar Peter G. Al in de eerste minuten van de tactische preek van A. van Belzen werd echter duidelijk we de vorige ontmoeting tussen beide teams snel moesten vergeten. Zoals elke week waren er natuurlijk weer de nodige telefoontjes gepleegd naar trainers door heel voetballend Zeeland.

Het eerste fluitsignaal van D. Gurp was luid en duidelijk. In de kleedkamer na de warming-up ging dit overigens wel anders. Een man met meer dan 50 jaar ervaring op de amateur velden kon niet goed overweg met zijn ‘wruuf telefoon’. Gelukkig zijn wij bij Serooskerke 2 altijd een stel brave spelers en vertrouwde hij ons natuurlijk direct dat alle formulieren netjes waren ingevuld.

Voor Serooskerke begon de eerste helft vooral heel slordig. Serooskerke was er in eerdere weken nog niet in geslaagd om het niveau qua verdedigen te evenaren ten opzichte van vorig seizoen. Een aantal erg slordige pases in de opbouw zorgde voor een gevaarlijk Meeuwen, echter resulteerde dit niet in een voorsprong voor de Meeuwenaren.

Robbert die vorige week volgens de trainer goed zijn positie had ingevuld hoopte vandaag deze stijgende lijn door te zetten. De eerste treffer komt dan ook op zijn naam te staan. Met een mooie dribbel kwam Robbert naar binnen gesneden en schoot de bal hard binnenkant paal binnen, een prachtig doelpunt.

Waar de spelers van de Meeuwen vooral goed in zijn zijn spelhervattingen, hier zijn we vorig seizoen ook meermaals mee geconfronteerd. Vlak na de prachtige 0-1 kreeg Meeuwen een (naar onze mening) onterechte vrije trap met resultaat de 1-1 op het bord.

De mannen van het tweede werden naarmate de wedstrijd vorderde minder slordig in de passing. Top kunnen we het niet noemen, maar er was zonder bril naar te kijken. Maikel die sinds vorige week de spitspositie inneemt mocht ook zijn doelpuntje meepakken. Door op randje zestien meerdere verdedigers op het verkeerde been te zetten schoof hij de bal in het hoekje, een harde ontlading volgde. Voor Serooskerke was het nu zaak om de voorsprong te behouden en niet te veel kansen meer weg te geven op de gelijkmaker. Helaas werd er weer vanuit een standaard situatie door Meeuwen op doel gekopt. Via de lat en de rug van Jens belandde deze in het doel.

Steven die heel de week rust had genomen vanwege zijn krampen tijdens de wedstrijd van MZC betreden in de tweede helft het veld. Volgens Steven was dit natuurlijk de een gevalletje COVID, maar wij weten uiteraard wel beter. Nadat de Meeuwen in de tweede helft de voorsprong hadden uitgebreid via een fout in de opbouw van Serooskerke, maakte Steven de verdiende 3-3. Steven schoof de bal hard en laag achter de doelman van De Meeuwen, dit is sinds dit seizoen zijn echte handelsmerk (wat een prachtdoelpunt!).

Er stonden nog een tiental minuten op de klok waarin Serooskerke zeker nog aandrong op de drie punten. Een steekbal en voorzet resulteerde in een prachtige aanval voor de mannen van het tweede. Echter kon Maikel de 3 punten niet veilig stellen vanwege de lastige hoek. Ook Ruud kwam nog in een goede scorings positie, maar de keeper van de Meeuwen had inmiddels wat keeperstrainingen achter de rug en met een mooie reflex tikte hij de bal naast het doel. De wedstrijd eindigde in 3-3

Volgende week zal onze speler die altijd nootjes meeneemt voor alle spelers (doet hij helaas niet, maar wellicht snapt hij nu de hint!) het verslag schrijven.