Na twee oefenwedstrijden (2 nederlagen) waarbij we nog veel spelers misten en drie beker wedstrijden met heel weinig tegenstand (3 overwinningen, 19 doelpunten voor en 0 doelpunten tegen) kwam zaterdag pas de eerste echte test voor de mannen van nieuwe trainer Lieven van Belzen. Na het kampioenschap en de promotie van afgelopen seizoen mogen we eindelijk weer tegen wat sterkere, voetballende teams spelen in de eerste klasse. Met een complete selectie zouden we vandaag aantreden tegen Rijsoord 2, een ploeg die wij wel in de top 5 verwachten dit seizoen.

Ook dit seizoen weer een hoop vertrouwde spelers in de selectie, aangevuld met wie er terugkomen van het eerste. Jens op de goal, in de verdediging Niels, Arjen, Jeffrey en Jordi. Daarvoor Jeroen, Jannick, Roy (die na lang blessureleed eindelijk weer wedstrijden kan spelen) en Steven. Voorin Robbie en Dion. Op de bank Ruud (de beul van Dauwendaele en Oostkapelle) en Melvin. Toeval of niet, Melvin nam, net als collega van 1 (Jorden), op de bank plaats. Met z’n drieën gingen ze vorig weekend een dagje naar het casino in Eindhoven, want ook steven schijnt hierbij aanwezig te zijn geweest. Maar hij ontsprong de welbekende dans en mocht wél starten. Zoals hij zelf aangeeft, “Met mijn conditie ben ik een echte box-to-box speler, dus onmisbaar voor het team in deze fase van het proces”. Ook Lars schoof nog aan na zijn wedstrijd bij het 3e.

In het begin een gelijkwaardige wedstrijd, waarbij Rijsoord wel het betere van het spel had maar nog niet echt gevaarlijk werd. Rijsoord probeerde verzorgd voetbal te spelen en van achteruit op te bouwen. Toch werd er ook vaak de lange bal gekozen die door onze verdedigers makkelijk onschadelijk gemaakt kon worden. In het begin lag er voor Serooskerke veel ruimte achter de verdediging van Rijsoord. Er werd bij vlagen goed gecombineerd, alleen de laatste bal in de ruimte was net te hard of te onzorgvuldig waardoor het ook voor Serooskerke geen kansen opleverde. Plotseling werd er door Rijsoord een steekbal vanuit het middenveld gegeven op de linksbuiten. Waar wij even stonden te slapen nam de aanvaller de bal goed aan en schoot deze in de 20e minuut achter Jens, 0-1. Hierna volgden redelijk kort achter elkaar 4 kansen voor Serooskerke. De eerste werd ingeleid door de keeper van Rijsoord die een terugspeelbal bij Dion in de voeten schoot, hij haalde in een keer hard uit, maar de keeper kon zijn poging keren. De volgende kans was voor Robbie, die na een goede steekbal van Jannick 1-op-1 kwam met de keeper, helaas werd er niet goed een hoek gekozen en kon de keeper dit schot ook tegenhouden. Daarna was Arjen er uit een vrije trap en een corner tot twee keer toe dichtbij met het hoofd. Daarna volgde van beide teams een slordige periode van een kwartier, waarbij veel ballen omhoog werden geschoten of gekopt en er niet de rust aan de bal was om even op balbezit te spelen. Rijsoord had nog gevaarlijke corner en een schot in de eerste helft, maar deze ging ruim over. We gingen rusten met een onnodige 0-1 achterstand.

In de 2e helft wilden we proberen om het onszelf iets makkelijker te maken in de opbouw en onder de druk van Rijsoord uit te voetballen. Wederom was de start goed en ging de wedstrijd gelijk op. Dit resulteerde al snel na rust in een goede kans voor Robbie, die weer 1-op-1 kwam met de keeper. Zijn harde schot in de kort hoek werd weer gestopt door de keeper. Een paar minuten hierna kreeg Rijsoord een corner. Eerst leek er niks aan de hand voor Serooskerke, maar de afvallende bal werd op de rand van de 16 onberispelijk binnen geschoten. Jens zat er nog aan met een vinger, maar het schot was niet te stoppen. Waar we zelf de kans op 1-1 meerdere malen hebben laten liggen, maakte Rijsoord de kansen wel af, 0-2. Hierna Probeerde Serooskerke te blijven voetballen en door goed combineren op het middenveld kwam de bal op links bij Niels. Zijn harde voorzet kwam op de hand van een verdediger; penalty. Arjen, normaal een zekerheidje met penalty’s (maar ook wel al een penalty gemist in de beker), nam de penalty gewoon zoals afgesproken. Helaas ging deze over en konden we onszelf wederom niet belonen met een (aansluitings)treffer.

En nog geen drie minuten later een lange bal van Rijsoord die verkeerd werd ingeschat door de verdediging, ook Jens sprong er vanwege de stuiter en de aanstormende spits onderdoor/overheen waardoor de spits voor open goal de bal in kon tikken. Niels probeerde nog met een alles of niks sliding de bal uit de goal te glijden, maar gleed hem helaas zelf binnen, 0-3. Met nog 20 minuten op de klok was de wedstrijd wel gespeeld en leek er ook bij Serooskerke weinig geloof meer te zijn. Melvin werd nog ingebracht voor Dion en Ruud voor Robbie. Op het einde maakte Rijsoord ook nog de 0-4 en hadden we het geluk dat de einduitslag niet nog groter werd; aantal keren buitenspel en goede reddingen van Jens.

Al met al een terechte overwinning voor Rijsoord, maar 0-4 was wel een beetje teveel van het goede. Het krachtsverschil was minder groot dan het lijkt, als je alleen naar de eindstand kijkt. Met een beetje geluk, wat meer scherpte en het wel afmaken van onze eigen kansen had er wellicht een gelijkspel ingezeten of in ieder geval een spannendere wedstrijd.

Het positieve is dat er bij vlagen goed werd gevoetbald en gecombineerd. Ook hebben we de kansen gecreëerd om zelf te scoren. Als we hier op door bouwen en van onze foutjes leren, dan gaan we onze punten nog wel pakken. Volgende week alweer een wedstrijd die gewonnen moet worden. Dan spelen we tegen (naar verwachting) een directe concurrent; Walcheren 2.

Niels is al sinds donderdag gespannen voor de wedstrijd van het jaar tegen zijn lievelingstegenstander en zal dan ook het verslag van deze wedstrijd doen.