Zaterdag 28 oktober stond de uitwedstrijd tegen Terneuzense Boys op het programma. Beetje gek wel, want deze jongens begonnen de competitie in de reserve hoofdklasse. Lang zag het er dan ook naar uit dat dit een vrij weekend was i.v.m. het uitgestapte Drechtstreek 2. Deze zijn naar horen zeggen uit de competitie gestapt, omdat ze liefst nooit meer uit wensen te komen tegen Seroos na de vernedering op eigen gras in de nacompetitie vorig jaar. Er stond dus lang een vrij weekend op het programma en dat betekent natuurlijk vrije tijd! Uit de statistieken bleek dan ook dat de 80% van de selectie andere plannen had gemaakt. Zo zou ons grootste talent Luuk Geldof samen met wat vrienden een weekendje naar de Keukenhof gaan om bloembollen te planten en had Boyd op de planning staan om nieuwe velgen en een spoiler op z’n auto te gaan zetten. Ook captain Steven moest voor de 4e keer naar het Babypark en ging Roy ’Ramos’ de Visser voor nieuwe kussens en een massagestoel kijken bij de Beter Bed in Breda. En dat is zo maar een greep uit de volle agenda’s van onze spelers. 

Ineens kon er dus één grote streep door al deze mooie plannen, want daar meldde Terneuzense Boys zich weer in de reserve 1e klasse. Gelukkig heeft Adrie van Belzen een behoorlijke mentaliteit in het elftal geknuppeld de laatste jaren wat inhield dat iedereen direct zijn plannen in de prullenbak gooide. Schitterend om te zien hoe iedereen zo snel schakelt en zich richt op de wedstrijd. Ook lof voor onze doelman Tycho die zijn romantische weekendje onderbrak om even heen en weer te rijden vanuit Eindhoven. Selectie weer compleet denk je? Niets is minder waar, want 1 speler(tje) ontbrak nog tijdens deze ontmoeting met de Boys. Door zijn goede vorm en z’n eerste doelpunt in jaren bleef Peter Gideonse niet onopvallend bij onze hoofdmacht en was het vandaag zijn beurt om een plaats in de eerste selectie in te nemen. Een schitterend moment natuurlijk en als 2e selectie ontzettend trots op onze Peter. We gunnen hem dit van harte en we weten dan ook dat de kans niet groot is dat we hem nog terug zien de rest van het seizoen. Hopelijk gaat hij wel mee met het uitje aan het einde van het jaar.

Met de volgende 11 namen traden we aan tegen het team waartegen we vorig seizoen het niet konden laten zien in de nacompetitie. Nu op het nieuwe veld, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Tycho, Jordi, Roy, Luuk, Boyd, Steven ©, Bert, Yannick, Ruud, Maikel en Oktaj. Op de bank namen plaats: Pannie, Thomas en Sam Bòòne. Het eerste kwartier begonnen we matig, maar daarna kregen we meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde in een aantal goeie aanvallen en uiteindelijk een doelpunt. Na een mooie aanval de bal aangekomen bij de in vorm verkerende Oktaj. Die keek eens wat rond en daar kwam Steven aangerend en schreeuwend om de bal. Oktaj twijfelde geen seconde en legde de bal netjes klaar voor onze aanvoerder. Zou hij hem erin pegelen? Verschillende spelers twijfelden hieraan en riepen “niet schieten!” Maar wat deed hij daar nu? Hij ramde de bal met een mooie curve in de rechterbovenhoek. Schitterende goal en terecht op 0-1! Hierna kregen we veel vertrouwen en er werd goed gevoetbald. Op de flanken lag veel ruimte bij Ruud en Jannick en via het middenveld tikten we lekker. Intussen had Steven zichzelf nog verstapt op een stukje kurk en sukkelde een beetje door, maar uiteindelijk kon hij gelukkig verder. De Boys creëerden erg weinig en wij hadden het betere spel. Helaas beloonden we onszelf niet door het missen van verschillende kansen. Na een minuut of 35 volgende er nog een Barcelona-waardige aanval over meerdere schijven. Helaas kregen zowel Maikel en Bert de bal niet in het netje. Of had Boyd toch zelf moeten schieten? Dat zullen we nooit weten! Dan vlak voor rust kregen we toch het deksel op de neus. Een vrije trap van behoorlijke afstand zweefde zo langs/over iedereen de goal in. Slecht opgelet en niemand raakte de bal. Zo werd de verdediging van seroos geklopt en ook doelman Tycho kon niet voorkomen dat de bal in het hoekje rolde. Dit was erg zonde en sommige spelers waren woedend! Maarja, hij telde en toch met een minder gevoel naar de kleedkamer.

In de rust werd genoten van de (lauwe) earl grey thee en was iedereen hier nog een beetje van in mineur. Toch tevreden over het goede spel en de vele kansen die we creëerden gingen we vol goede moed naar de tweede helft met 1 opdracht: Zo doorgaan en dan gaan we hier met de winst weg. (iets wat in de afgelopen 10 jaar niet eerder is gelukt op dit sportpark).

Ook de 2e helft hadden wij het betere spel en gingen we eigenlijk door met voetballen zoals we in de eerste helft ook al deden. Terneuzense Boys liet hier en daar wel wat zien en kwam soms tot een aanval, maar echt grote kansen kregen ze niet. Ook bij Seroos verschillende mooie aanvallen en kansen die werden gecreëerd, maar helaas leidde dit niet tot een goal. Zo koos Ruud nog een keer voor een lobje terwijl hij beter over de grond had kunnen schieten, zocht Maikel een paar keer naar z’n eerste goal van het seizoen, maar was niet overtuigend genoeg voor de goal en vergat Bert dat de scheids eerst moest fluiten voordat het écht buitenspel was. Dit resulteerde in een laf schotje in de handen van de keeper na een (enigszins) goede voorzet van Ruud. Deze moet natuurlijk door het net heen gepoeierd worden. Pannie was inmiddels in het veld gekomen voor moegestreden Boyd om nog even te keer te gaan op de flanken en Thomas loste Yannick af op de linkerkant. Thomas kwam nog een paar keer tot een goeie actie en kapte naar binnen, maar helaas leidde dit niet tot een goal. Zo rond de 80e minuut werden we nog gered door Tycho die eigenlijk de enige 100% kans van de Boys op knappe wijze wist te keren. Sam Bòòne was nog in de ploeg gekomen voor onze kleine spits Okkie. Maikel en Sam zette een mooie aanval op, maar helaas strandde deze in de 16 van de tegenstander tot woede van de trainer. De laatste minuten werd er toch wat veiliger gevoetbald, want het zou zonde zijn als we hem nog tegen zouden krijgen en met 0 punten weg zouden rijden. Dan maar met een gelijkspel naar huis. 1 minuut voor tijd was daar dan nog één grote mogelijkheid. Na een afgeslagen bal kreeg Jordi hem in de voeten en legde hem goed breed op Bert die nog in de 16 stond. Bert draaide hem voor op de vrijstaande Maikie en Ruud. Helaas kon Maikie de bal net niet goed raken op z’n toeter en vloog deze over. Balen! 1-1 als einduitslag was jammer, maar niets meer aan te doen en toch een puntje binnengesleept. We kijken terug op qua voetbal misschien wel de beste wedstrijd van dit seizoen tot nu toe. Als we met elkaar zo doorgaan én ook nog de kansen gaan benutten die we creëren gaan we vol goeie moed richting de volgende wedstrijden.

Foto’s van de wedstrijd, gemaakt door Jolien Wondergem, zijn hier te bekijken.

Volgende week komt Yerseke 2 op bezoek op Noordhout. Yerseke bezit momenteel plaats 7 en wij plaats 5 op de ranglijst. Alles op alles dus om hier een goed resultaat te halen en verder naar boven te kijken op de rijnglijst. Daar hebben we dan ook veel vertrouwen in. Onze Roy de Visser zal hiervan uitgebreid verslag doen. Tot zaterdag op sportpark Noordhout. Aanvangstijd: 14:30 uur.