Na een korte winterstop en een gewonnen oefenwedstrijd tegen derdeklasser ZSC’62 1 (4-3) stond op 25 januari de eerste competitiewedstrijd op het programma voor de formatie van trainer Lieven van Belzen en wel thuis tegen de Meeuwen. Een traditioneel lastige wedstrijd. Uit de statistieken bleek dat Seroos deze wedstrijd voor het laatst winnend had afgesloten op 24 september 2011.

Gelukkig had Lieven de beschikking over een vrijwel volledige en fitte selectie nadat iedereen weer was huis gekeerd van zijn vakantiebestemming. Melvin was terug na het voeren van de Aziatische olifanten, Bert en Arjen waren terug uit Berlijn (voor prachtige foto’s voor de bekende muur kunt u ze a.s. zaterdag aanspreken in de kantine. Dan laten ze deze graag even zien op de beamer in het clubhuis) & Jens was net op tijd terug van een midweekje Parijs. Daarnaast was icoon van de club Jeffry Poppe op de weg terug na een maandenlange absentie en dus mocht hij minuten maken bij het tweede.
Wie daar minder blij mee was, was Steven. Jeffry had namelijk geëist dat hij verdedigend op het middenveld zou spelen en dus kon Steven plaatsnemen op de bank.

De overige namen op het formulier waren Jens, Jurre, Jeroen, Arjen, Boyd, Peter, Ruud, Jannick, Melvin en Bert.

Seroos begon wat onwennig aan de wedstrijd en Meeuwen probeerde vroeg druk te zetten op de defensie. Tot echt grote kansen leidde dit niet en speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld. Na een minuut of 20 kwam Seroos wat beter in de wedstrijd en werden er wat kleine mogelijkheden gecreëerd. Uit een voorzet van de rechterkant kwam de bal uiteindelijk via de kluts terecht voor de voeten van Jannick en deze schoot de bal binnen. Daarna leek het tijd om de voorsprong snel uit te bouwen, want Seroos was de betere partij op dat moment. Echter lukte het niet om de score te verdubbelen en dus werd de kleedkamer opgezocht met een 1-0 voorsprong. In de kleedkamer werd duidelijk gemaakt dat de wedstrijd nog allerminst gespeeld was.
Dit bleek ook wel, want het kwartier na de rust was Meeuwen de betere ploeg. Tot hele grote mogelijkheden leidde dit niet. Sowieso was het geen wedstrijd van kansen over en weer en dus was het zaak de boel van achter dicht te houden en via de counter toe te slaan. Na 75 minuten kon Seroos gevaarlijk worden uit een prima aanval. Eindstation van deze aanval was Bert Francke die nog wel het nodige te doen had voordat het net kon laten bollen. Om de goal het beste te omschrijven kunt u even kijken naar deze video.

Hierna was de wedstrijd gespeeld en loerde Seroos op mogelijkheden om nog meer doelpunten te maken. Uiteindelijk lukte dit nog eenmaal. Via een snelle uitval konden Ruud en Melvin op de goal af. De eerstgenoemde gaf op het juiste moment de bal af op onze topscorer en deze wist wel raad met deze kans. Melvin zette hiermee de eindstand op het bord. 3 tegen 0. Een terechte overwinning.

Op naar Bruse Boys uit. Hoewel deze ploeg laatste staat op de ranglijst is ook dit vaak een lastige wedstrijd voor Seroos 2. Laten we aan de heenwedstrijd dit seizoen maar geen woorden meer vuil maken. Hier is genoeg over gesproken.

Er kon deze week helaas maar één keer getraind worden, want nadat dinsdag iedereen omgekleed en wel in de kleedkamer zat kwam Peter Korsuuze met het droevige nieuws dat het veld echt onbespeelbaar was en dus konden de spelers van de tweede selectie huiswaarts keren zonder ook maar een bal aangeraakt te hebben. Zo kroop Bert met zijn scheenbeschermers nog aan weer achter het stuur om naar zijn Esther te gaan die thuis zat te gamen. Melvin had een probleempje nu de training was afgelast. Hij zou namelijk na de training naar zijn schoonmoeder gaan om de hond (dat ding) uit te laten. Zij had namelijk haar enkel gebroken. Wij wensen haar namens de gehele selectie veel beterschap toe. Echter zou de hond pas om half 10 uitgelaten moeten worden en dus moest Melvin eerst weer naar Middelburg om vervolgens anderhalf uur later dat ding alsnog uit te laten. Zo heeft Melvin toch nog aan de conditie kunnen werken door 1,5 uur door het park te joggen met de hond aan de lijn.

Dan naar afgelopen zaterdag. Bruse Boys uit op een winderig sportpark Volharding. We mochten aantreden op veld 1 wat er vanaf de kant best aardig bij leek te liggen. Wederom was Jeffry erbij. Steven had dit al vernomen en was dus wederom bang voor zijn plekje. Dus ging hij met Melvin maar eens met Lieven praten over het wisselbeleid. Dit pakte uitstekend uit, want niet Steven maar Melvin kon nu mooi plaats nemen op de bank. Bedankt Mel!

Over naar de wedstrijd. Het veld bleek toch niet zo makkelijk bespeelbaar als vooraf werd gedacht. Bij elke stap zakte Bert verder in de modder weg en dus kwamen zijn befaamde kapbewegingen nog niet lekker uit de verf in de beginfase. En ook later niet trouwens, maar goed. Bij de eerste goede aanval aan Seroos zijde was het wel meteen raak. Via de rechterkant kwam de bal via de broers Aarnoutse voor bij Jannick en deze wist wel raad met deze kans. 1-0. Het spel werd er overigens niet beter door, maar dit had ook te maken met het spel van de Bruse Boys. Zij hadden de langste die ze hadden van voren gezet en speelden dan ook veelal de lange bal. De passes van Seroos bleven onzuiver en door voornamelijk hard werken met zijn allen werden de Bruse Boys niet gevaarlijk en kon Seroos af en toe wat speldenprikjes uitdelen.

De wedstrijd had ook wat makkelijker kunnen verlopen als de leidsman de bal op de stip had gelegd nadat Ruud zijn standbeen vanonder zijn lichaam werd getrapt in de zestienmeter, maar helaas kon de scheidsrechter dat vanaf geruime afstand niet waarnemen. De thee werd opgezocht met een 0-1 ruststand.
In de kleedkamer werd net als vorige week besproken dat er geen gemakzucht in de ploeg moest sluipen en dat we keihard moesten blijven werken om tot een goed resultaat te komen.
Eigenlijk verliep de tweede helft vrijwel hetzelfde als de eerste helft. Keihard werken en weinig echt grote kansen. Seroos bleef het betere van het spel houden. Er leek een kans aan te komen voor de inmiddels ingevallen Melvin, maar zijn sprint kwam niet echt lekker op gang, omdat hij tot 3x toe in het gras bleef haken en al struikelend werd hij ingehaald door een verdediger van Bru.
5 minuten later ging Melvin echter wel met bal op de goal af, maar werd hij net voordat hij uit kon halen neergelegd. Helaas had de leidsman ook deze overtreding niet kunnen waarnemen en dus bleef het bij 1-0.
10 minuten voor tijd kreeg Bru dan die ene kans die een ploeg altijd krijgt. Door een uitglijder in de achterhoede kwam de bal voor de aanvoerder van de boys. Deze haalde uit richting de verre hoek, maar Jens was messcherp en tikte de bal uitstekend uit de hoek.

Inmiddels was Gijs ingebracht en deze werd een aantal maal diep gestuurd om zijn snelheid te benutten. 3x was scheepsrecht voor Gijs. Aan de rechterkant wilde hij een snelle voorzet geven, maar door een heerlijk polletje in het veld vloog de bal de kruising in. Wedstrijd beslist. 2-0!

Zo is Seroos 2 uitstekend uit de winterstop gekomen en doet het nog volop mee voor de 2eperiodetitel. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Grootte Lindt op het programma. Aanvang 14.30 te sportpark Noordhout. Verslag zal dan worden geschreven door Arjen.