Na een valse start met redelijk spel, voldoende kansen, maar geen resultaat, mochten we afgelopen zaterdag aantreden tegen Drechtstreek 2, een degradant uit de hoofdklasse. Hun seizoenstart was wisselvallig met een 0-3 overwinning op Arnemuiden 2 en een 0-2 nederlaag tegen Walcheren 2. Dat we wederom een lastige middag zou worden en we alles moesten geven wisten we van tevoren.

Met verschillende afgelastingen in de regio vanwege de droogte en hardheid van de velden was iedereen erg blij dat het vrijdagavond nog lekker heeft doorgeregend. Dit zorgde ervoor dat het veld op zaterdag iets minder hard was en nog wat vochtig. Samen met de nazomer zon en een aangename temperatuur waren dit de perfecte omstandigheden voor een heerlijke pot voetbal.

Om kwart voor 12 werden we via de groepsapp op scherp gezet door een app van de trainer, een video met tactische instructies en de opstelling voorafgaand aan de bespreking (dit gebeurt normaal nooit), zodat we ons optimaal voor konden bereiden voor de wedstrijd van die middag. Het was de bedoeling dat dit filmpje gekeken werd en in de bespreking hier dieper op werd ingegaan, achteraf bleek dat deze app van Jacco voor Jens en Merijn als wekker diende en zij de video dus niet hadden gezien..

Na de bespreking werden er nog wat vunzige deuntjes gedraaid in de kleedkamer en werd er door één van de spelers van Drechtstreek nog een heerlijke paprika naar binnen gewerkt, alvorens we aan de warming-up startten. Het was een dag vol veranderingen; appjes met video en opstelling, Roy de Visser rechtsback, maar ook de warming-up was anders. Peter G. en Dion (koningskoppel) mochten halverwege gaan afwerken op Jens om het vizier op scherp te zetten, en dit zou later zijn vruchten afwerpen!

Opgewarmd, scherp en vastberaden stapten we om half 3 het veld op met Jens op de goals, Roy rechtsback en nog 9 anderen. De toss werd weer eens gewonnen door Dion en dus speelden we de tweede helft naar onze harde kern toe; Jan-Peter vd Putte, Jan Francke en Wouter Meulenberg. De eerste helft stonden we organisatorisch goed en gaven we bijna niks weg, één kopbal op de lat van de goede spits van Drechtstreek. Verder hebben we zelf ook niet heel veel gecreëerd maar kwamen we na ongeveer een kwartier wel op een 1-0 voorsprong. Op het middenveld werd Dion aangespeeld die zelf de aanval opzette en Peter G. diep stuurde. Peter speelde één man voorbij, hield de bal goed vast en gaf deze op het juiste moment tussen de centrale verdedigers door, waardoor Dion oog in oog kwam met de keeper kwam en in de verre hoek de 1-0 binnen schoot. Ein-de-lijk kwamen we weer eens op een voorsprong! Wie de statistieken van vorig seizoen bij heeft gehouden weet dat we van de 26 wedstrijden 18x (!) op achterstand zijn gekomen. De keren dat we op voorsprong kwamen hebben deze ook bijna nooit meer uit handen gegeven, dit beloofde veel goeds! Drechtstreek had geen idee wat ze met de bal moesten, verder dan een beetje rondspelen in een laag tempo. Serooskerke kwam er via de rechterkant nog een keer uit waarbij Dion de bal voor probeerde te geven op de mee gesprinte Niels, alleen de voorzet werd gekraakt. 1-0 leek dus de ruststand te gaan worden, totdat er nog een aanval van Serooskerke kwam, deze leek in eerste instantie niet goed uitgespeeld te worden, maar toch werd Lennart bereikt op 30 meter van de goal, hij dribbelde in en dacht vanaf 20 meter maar eens uit te halen. Met een heerlijk hard schot over de keeper liet hij het netje bollen, 2-0! De bal was zo hard en precies dat deze vast bleef zitten in de kruising en dus vond de scheids het mooi geweest, rust.
Met een 2-0 voorsprong begonnen we aan de tweede helft, bij iedereen overheerste het gevoel dat we dit niet meer weg gingen geven en zo bleven we tweede helft voor elke meter knokken en werken voor elkaar. Doel was om zo lang mogelijk de voorsprong te behouden, anders zouden we het nog lastig krijgen. Drechtstreek ging wel iets opportunistischer voetballen. Ze kregen meer kansen, waaronder een enorme volley op de lat en nog een kopbal op de paal. Maar alle andere kansen waren prooi voor de verdediging en voor Jens, die een uitstekende pot keepte! Zelf kregen we nog twee goede kansen in de tweede helft, waaronder een mooie aanval die goed werd uitgespeeld, maar Merijn kon de voorzet net niet op maat terug koppen op Dion. De tweede kans was een kopbal van Lennart die zelf werd gescoord, maar de scheidsrechter zag een overtreding. Uiteindelijk de druk van Drechtstreek overleefd en de 2-0 voorsprong behouden. Op het einde gooide Lennart er nog even een Messiaanse solo uit waarbij hij 4 man voorbij dribbelde, maar miste net wat snelheid om de laatste man goed voorbij te komen en af te werken, helaas! Organisatorisch stond het weer goed, er werd hard gewerkt, veel meters gemaakt en ook de kansen werden benut. Zo zijn de eerste 3 punten van dit seizoen een feit!

Tot slot wil ik het graag nog even hebben over de ‘Gouden triangel’ die de afgelopen seizoenen in heel den Landen gevreesd werd door menig tegenstander. Deze bestond uit Peter Gideonse, Melvin Poppe en Bert Francke. Maar halverwege vorig seizoen raakte ‘de traingel’ in verval (en behaalden we ook geen punten meer). Peter brak op schandalige wijze zijn been, Melvin gaat bijna elk kwartaal door één van zijn enkels, of beiden, en Bert zit te vaak bij de Bredase Chinees ‘Pomlai’. Afgelopen zaterdag heb ik gezien dat er weer een nieuwe triangel ontstaat, met een ontketende Lennart en herstellende Peter, die zijn flipperkast voetbal weer terug lijkt te krijgen (enkele voorbeelden; zijn broer Niek en L. Suarez) en wellicht een kilometervreter als mijzelf (Dion), lijkt er weer wat moois opkomst! Uiteraard zullen we Lennart niet altijd tot onze beschikking hebben, maar dan hebben we altijd Merijn, Niels, Roy de Visser of Peter F. nog die deze rol makkelijk kunnen invullen. Zo zie je maar hoe veelzijdig Serooskerke 2 eigenlijk is, iedereen kan wel op meerdere plekken uit de voeten en heeft het er voor over om voor elkaar te werken. De overwinning van afgelopen zaterdag is dan hopelijk ook een mooie stap naar meer overwinningen en wederom een jaar lijfsbehoud in de eerste klasse!

Zaterdag aanstaande spelen we in Dordrecht tegen de mannen van Oranje-Wit 3. Aanvangstijd is veranderd van 15:00u naar 12:30u.