Na weken samen op een gedeelde eerste plek te hebben gestaan, vond afgelopen zaterdag de onderlinge strijd plaats. Ten opzichte van Yerseke thuis, één wijziging in de opstelling: Sil nam de plaats van de geblesseerde Aron in, op de linkerflank. Onder goede weersomstandigheden kon er worden afgetrapt.

Het eerste moment van de wedstrijd was voor Seroos. Keeper Dennis Rijnberg liet de bal los na een hoekschop van Maikel. Roy de Visser kon helaas net niet profiteren. Ook Tiemen kon na een tweede voorzet niet goed inkoppen. Vervolgens viel na 9 minuten de 1-0 aan de kant van Terneuzen. Een semi-hoge vrije trap werd matig verwerkt en middenvelder Bart van Fraeyenhove kon eenvoudig afwerken.

Helaas voor de toeschouwers, was het spel van beide kanten vandaag niet goed te noemen. Het tempo lag wel redelijk hoog, maar het ging vooral op en neer, zonder dat daar goed voetbal bij kwam kijken. Terneuzense Boys kreeg veel hoekschoppen en vrije trappen. Ook raakte zij nog een keer de paal. Daartegenover stond een schot van Alex op de lat. Na ruim een half uur kreeg Terneuzen een penalty, die werd benut door spits Peric. De gifbeker was nog niet leeg, want na een fout in de verdediging werd het nog voor rust 3-0.

De tweede helft nam Seroos het heft iets meer in handen. Helaas werden er nog geen grote kansen gecreëerd. Terneuzen leunde rustig achterover. Vrije trappen van Roy en de ingevallen Beaudoin werden gekeerd door de keeper. In de laatste minuut was er nog een gevaarlijk schot van Sil, maar ook deze werd uit de hoek getikt door de keeper.

Een middag om snel te vergeten. Over twee weken kunnen we onze revanche nemen in de competitie. Dan is Tholense Boys de tegenstander op Sportpark Noordhout. Volgende week spelen we in de beker tegen SV Walcheren, de ongeslagen koploper in de derde klasse. Ook dan hopen we onze trouwe supporters te mogen verwelkomen!

Klik hier voor een (foto)verslag van de website van Terneuzense Boys.