De eredivisie heeft al winterstop, maar wij ballen nog lekker door. Afgelopen week werden er weer 22 goals gemaakt en 15 punten behaald, we blijven goed op schot. Ook zijn er weer 5 nieuwe namen in de lijst en zien het we debuut van Edje. En die gaat direct van 0 naar 3, dat schiet gelijk op.

Seroos 1 was lekker op schot tegen Lebo, dat vorige week Zeelandia nog verraste. Voor rust was het een speler van Lebo zelf die als enige de bal voorbij de eigen keeper kreeg, na rust ging het sneller. Binnen 5 minuten stond Seroos op 4-0. Ruben benutte een penalty, Lex rondde een goede aanval af en ook Wessel scoorde nog.

Over die goal van Wessel was nogal onduidelijkheid, omdat deze op liveuitslagen en via de ontvangen appjes werd toegekend aan Aron. Uiteindelijk was het Aron die uit zichzelf bericht deed dat hij niet had gescoord. Heel eerlijk, waarschijnlijk de eerste spits die geen goals probeert te stelen maar ze weggeeft.

Het slotakkoord was voor Sil die de eindstand op 5-0 bracht, hierdoor is Seroos nu (op doelsaldo) de trotse koploper van de 3e Klasse A.

Seroos 2 ontmoette RCS 2, dat 1 punt onder ze stond in de stand. Een spannende pot dus, waar de zenuwen blijkbaar nogal in de benen zaten. De eerste helft werd in ieder geval afgedaan met 2 zinnen in het verslag. Daarna was het ‘oerkreet Maikel’ die de score opende, gevolgd door het eerste doelpunt van Jeffry Poppe van dit seizoen. Dit was meteen ook zijn eerste doelpunt sinds 28 april 2018. Toen scoorde hij tegen in de belangrijke wedstrijd van Seroos 1 tegen Klundert, die met 3-0 werd gewonnen. De andere goals werden toen gemaakt door Alex en Derk.

Overigens moeten we (na lang aandringen) ook vermelden dat de ‘zieke’ assist bij de goal van Jeffry van Bjarne kwam, buitenkant voet. Maar dat was niet zijn grootste prestatie, want even later kwam hij alleen voor de keeper en hij wist die kans zowaar een keer ook af te maken! RCS scoorde nog wel tegen, maar de punten gingen mee in de tas bij Adrie.

Seroos 3 speelde zijn 2e topper in 2 weken, ditmaal tegen Meeuwen 3 dat gelijk stond in punten. Zoals het een goed topper betaamt was het een gesloten en tactische wedstrijd, met veel strijd en weinig goed voetbal. Toch was het Seroos dat aan het langste eind trok. Hans maakte zijn 3e van dit seizoen (in 3 wedstrijden, 1 goal per 55 minuten!). Daarnaast was Edje hier Seroos ook goed van dienst.

En dan misschien wel de mooiste uitslag van dit weekend, Seroos 4 wint namelijk! Vorige week zeiden we dat een overwinning niet lang kon uitblijven en dat bleek te kloppen. Met maar liefst 4-0 werd Bevelanders 2 aan de kant gezet. Huurspelers Justin, Edje, Wiljan en Jasper scoorden.

En bij die laatste 2 goals moeten we even stilstaan. Want de goal van Wiljan was prachtig, een streep van 30 meter die tegen de touwen sloeg. Wel moet worden vermeld dat hij (in navolging van broertje Alex) vlak daarvoor ook een penalty had gemist. Zit het in de genen?

En Jasper wist ook een goal te maken. Dat was al even terug. Zijn laatste goal dateert van 07 april 2018 toen hij namens Seroos 2 het net vond. Zijn eerste van het seizoen en ook zijn eerste ooit voor Seroos 4 is een feit.

De analyse van Seroos 5  in het verslag ging over fruit en appeltaart, laten we het daar maar bij houden.

Seroos 6 trekt de goede lijn door. Uiteraard scoorde captain Lex weer, Robbert Jan Zweedijk maakt zijn eerste van het seizoen en Kopie scoort voor de tweede week op rij. De laatste doelpuntenmaker moest even worden nagevraagd. De voornaam klonk heel bekend, maar die was al heel lang niet meer voorbijgekomen.

Het bleek inderdaad te gaan om de spits die bij Seroos 1 ooit voor open goal de bal naast dribbelde. Jaren geleden beschreef hij zijn lidmaatschap bij Seroos als ‘sponsoring” en ‘als iets dat hoort als jongen van Seroos’. Voordeel is dan ook dat je ook gewoon kan voetballen als je eens in de paar jaar tijd hebt.

En dit weekend was het weer zover, die ene vrije zaterdag per 2 jaar waarop gevoetbald mag worden. Zijn laatste goal was op 10 maart 2018. Dat jaar was hij veel vrij vermoedelijk, want hij scoorde maar liefst 6 keer. We sluiten overigens niet uit dat die wedstrijd ook zijn laatste was voor Seroos 6 tot afgelopen weekend. Maar scoren verleer je niet, dat bewees Patrick van de Putte zaterdag door direct 2 goals te maken.

De Dames speelden de topper tegen Aardenburg/Sluis VR1. Helaas wisten de Dames deze topper net niet te winnen. Een spannende wedstrijd eindigde in een 1-2 verlies. Het doelpunt werd (natuurlijk) gemaakt door Mellanie. Maar niet getreurd, de Dames blijven bovenin meedoen. Overigens nog een lees tip: het leuke stuk dat voetbaljournaal schreef over onze Dames 1, Serooskerke VR1 heeft een nieuwe trainer.

Eén speler is nog niet genoemd, maar verdient dat zeker. Hij was dit seizoen goed op schot met 3 goals uit 5 wedstrijden en hij heeft er ook gevoel voor om belangrijke treffers te maken. Hij maakt vaak niet de 4-0, maar juist de 1-0. Een Davy Klaassen, maar dan met haar, minder loopvermogen en een goed linkerbeen.

Afgelopen zaterdag stond hij op in de wedstrijd van Seroos 3 tegen de Meeuwen. Hij benutte twee penalty’s waarmee hij het 3e op 0-1 en 1-2 zette. Daarna verzorgde hij ook nog eens de assists op de 1-3 en 1-4. Dan heb je impact en verdien je een speciale vermelding, Dion Riemens was de grote man bij Seroos 3 afgelopen zaterdag en schiet Seroos 3 naar de 2e plek in de ranglijst en zichzelf naar de 3e plek op de lijst!

In de top komt Mellanie weer gelijk met Niels, die niet tot scoren kwam. Mogelijk dat zijn griepaanval deze week het 5e wel de nek om heeft gedaan. Zoals gezegd staat Dion nu 3e, maar Alex, captain Lex en Maikel hijgen in zijn nek. Daarna volgen er nog 6 spelers met 3 goals, dus alles ligt nog open voor plek 3. Om aan te sluiten bij plek 1 en 2 in de lijst moet serieus worden aangezet.

Morgen slechts 2 wedstrijden., Alleen Seroos 1 en 2 komen in actie, de rest krijgt rust. Veel kans dus op een eervolle vermelding en aansluiting met de top-2, ga ervoor!