Er is weer een week voorbij, een mooie week zelfs. Afgelopen zaterdag wisten alle zes de teams die in actie kwamen te scoren en natuurlijk was afgelopen weekend het moment waar iedereen al vele maanden naar uitkeek: de uitreiking van de bekers voor de topscorers. Gelukkig waren bijna alle teams goed vertegenwoordigd, waardoor het een mooi feestje werd. Als je deze mooie avond wilt herbeleven raden we je zeker aan het verslag hiervan te lezen.

Maar over tot de orde van de dag, want het gaat nu om de prestaties van afgelopen weekend. Met 14 goals en 11 punten kunnen we daar tevreden over zijn. Al kan het natuurlijk altijd beter, want het is nog geen maximale score. Seroos 6 kwam niet in actie, door personele problemen op meerdere vlakken.

Want Seroos 6 zat krap in de spelers, maar wat dit seizoen helaas vaker een probleem is: er was ook nog geen scheidsrechter. De laatste maanden is het met regelmaat een probleem om alle teams te voorzien van een scheidsrechter, en een scheidsrechter is toch echt onmisbaar. Dus mochten er mensen zijn die af en toe een wedstrijd willen fluiten, laat van je horen!

Seroos 1 mocht aantreden tegen Luctor Heinkenszand, een lastige uitwedstrijd. Seroos 1 is echter in topvorm en nam de wedstrijd vanaf minuut 1 in handen. Al na een paar minuten opende Sil de score en daarna volgden er nog veel kansen. We lezen niet graag in de krant dat de stand met rust al 3-0 had kunnen zijn, dat zijn dure missers voor de lijst. Uiteindelijk werd het via treffers van Wessel en Aron in de tweede helft alsnog 3-0. Aron wordt met zijn goal ook de voorlopige topscorer van het 1e met 9 goals. Ruben had een uitgelezen kans om ook zijn 9e te maken en in zijn spoor te blijven, maar zijn penalty ging naast.

Seroos 2 speelde thuis tegen Luctor Heinkenszand. Een lastige wedstrijd, want Seroos had het moeilijk. In de 1e helft kwamen ze voor, maar Luctor maakte al snel gelijk. Het 2e is echter een degelijk team met genoeg individuele kwaliteit. Na een goede aanval kwam dit ook naar voren toen Roy een afvallende bal met links in het zijnetje schoot. Luctor drukte Seroos hierna terug, maar de stugge verdediging en de uitstekende keeper Jens hielden de drie punten op Seroos.

Het 3e kreeg bezoek van Zeelandia Middelburg 3, met wat oude bekenden op het veld. Zo stond Jotam Zweedijk centraal achterin. Voor het eerst in zijn carrière is hij zelfs fit en hij heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gemist, ook deze wedstrijd wist hij zowaar de 90 minuten vol te maken. ZM is een ervaren team, het 3e had daarom besloten wat ervaring aan de selectie toe te voegen en had vedette Alex de Visser uit het 6e opgepikt. Hij mocht op het middenveld mooie duels uitvechten met oud-Seroos speler Eddy de Looff.

Het was een wedstrijd waarin beide teams goed voetbal lieten zien en erg aan elkaar gewaagd waren. Veel kansen waren er dan ook niet te noteren. In de 65e minuut werd er wel een gaatje gevonden in de defensie van ZM. Thomas dook de linkerhoek in, legde de bal op het hoofd van Justin en die kopte de bal panklaar voor Dion die onhoudbaar binnenschoot. Lang kon Seroos niet genieten van de voorsprong, want een minuut later vloog een schotje van ZM er op ongelukkige wijze in. Zo eindigde de wedstrijd in een (terechte) 1-1.

Seroos 4 mocht naar Middelburg toe om daar tegen ZM aan te treden. Leider Simon moest heel wat moeite doen om een elftal op de been te brengen, maar met hulp van de JO19 konden ze toch aantreden. Ook topschutter Gijs was voor het eerst in maanden weer eens aanwezig. En hij is het voetballen nog niet volledig verleerd, want hij maakte de enige goal van de wedstrijd. Voor Seroos 4 dan, want ZM scoorde twee keer waardoor het 4e uiteindelijk zonder punten terugkwam naar Seroos.

Seroos 5 meldde zich al vroeg op Seroos. Zij hadden namelijk voor de wedstrijd eerst een gezamenlijk ontbijt. Met lekkere boterhammen met hagelslag en wat alcohol legden zij een goede bodem voor de wedstrijd. En dat bleek te werken, want ze wonnen met maar liefst 4-0. En dat terwijl ze aantraden tegen het 1e van Borssele, een hele prestatie.

Maurice was de grote man aan de zijde van Seroos 5 door twee keer te scoren. Borssele zelf hielp ook een handje door ook een bal in eigen goal te schieten en Kaj maakte zijn 1e (en vermoedelijk wederom zijn enige) van het seizoen. Een goal waar hij overigens beretrots op was na de wedstrijd.

Een champagne ontbijt, een mooie ingezonden beker bij de uitreiking, een mooie beker voor leider Joost. Alles leek perfect deze dag. Behalve dan dat topschutter Candy niet wist te scoren. En dat lag volgens ooggetuigen niet aan het aantal kansen dat hij kreeg.. Hij zit in een winterdipje qua scoren na de winterstop. Leider en bekerwinnaar Jelle lijkt de aangewezen persoon om hem hieruit te helpen, bij deze dan ook de oproep aan hem om ook eens de 1e en 2e helft aanwezig te zijn in plaats van alleen de 3e helft.

De Dames trokken door de tunnel naar Terneuzen. Hier mochten ze aantreden tegen Terneuzen VR1. Een ploeg die niet heel hoog op de ranglijst staat, maar uit in Zeeuws-Vlaanderen voetballen is altijd lastig. De Dames hadden wel iets om voor te spelen, want na de wedstrijd zouden ze in Terneuzen uit eten gaan. En dat is altijd fijner met 3 punten in de tas. Een paar dagen voor de wedstrijd kwamen ze er ook achter dat ze dan niet bij de uitreiking konden zijn, wat natuurlijk wel bijzonder jammer was.

Bert deed zaterdag al een oproep naar Seroos 4, 6 en de Dames om eens een verslag te schrijven. Want rondom deze teams is het erg stil op de site. De dames pikten dit, ondanks dat ze er niet bij waren, toch half op. Zij plaatsen namelijk een verslag op hun eigen Instagram. Toch een vooruitgang. Daarin viel te lezen dat ze een lastige middag hadden in Terneuzen, met heel wat blessures.

Tot het geheime wapen van stal werd gehaald. Mellanie begon als wissel, maar wist in de 2e helft de wedstrijd naar haar hand te zetten. De volledige productie van 3 goals kwamen van haar voet en ze bezorgde de dames daarmee ook direct de overwinning. Haar 2e prijs kon ze niet komen afhalen, maar haar huidige eerste positie bouwde ze wel uit. Dat is een prima compensatie.

En dan missen we nog één speler. En dat is een speler die we hier heel zelden voorbij zien komen. Dan denk je als eerste aan een back of centrale verdediger, maar dit betreft toch echt een speler die een aanvallende positie bekleed.

Tot onze eigen verbazing moesten we diep de archieven in om zijn laatste goal te vinden en kwamen er toen achter dat hij een soort debutant is. De man van de week heeft zijn eerste goals gemaakt in 2018. Op 14-04-2018 scoorde hij zijn eerste seniorengoal voor Seroos 4 en op 26-05-2018 scoorde hij voor Seroos 3. Op dat moment was hij een eerstejaars A-junior (nu JO19).

Een aanstormend talent dus, niet voor niets dat hij ook nog altijd in de 1e selectie zit. Navraag bij zijn trainer van destijds leert ons dat hij deze speler zeer hoog had zitten, maar dat hij hem bij zijn overgang naar de senioren mee heeft gegeven dat hij moest werken aan zijn eindproduct. Leuk voetballen is goed, maar het draait ook om assists en doelpunten.

Daar heeft hij dus niets mee gedaan.

In ieder geval, niet tot dit weekend. Want nadat Ruud weer een alleen voor de keeper had gemist bij Seroos 2 hoorde hij bij de rebound de bekende grote brul (waar deze speler ook om bekend staat) en speelde hij de bal naast zich., En daar stond Denvy Mesu, die zoals altijd mee was gerend. Ditmaal schoot hij in 2 instanties ook de bal in de goal en maakte zo zijn 1e goal als speler in de senioren. Laat het een voorbode zijn voor zijn grote doorbraak en nog meer goals. De eerste eervolle vermelding is in ieder geval binnen, op naar meer!

In de top van het klassement doet Mellanie goede zaken met haar 3 goals en neemt afstand van Niels. Aron schiet zich naar plek 3 van het podium en Dion en Sil blijven ook in de race voor een podiumplaats.

Morgen zijn Seroos 4 en 6 vrij. De rest mag weer aantreden om de trots van de blauwwitte kleuren te verdedigen, veel succes allen!