De eerste bevindingen van een Walking Footballer.

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover, de aftrap van de Serooskerke versie Walking Football. De voorpret begint thuis al met het, na jaren stofhappen, inpakken van de sporttas.

Passen de oude sloffen nog, heb ik nog passende sportkleding en niet vergeten handdoekje in de tas mikken.
Je begrijpt het al, lichte voetbalstress. Een mannetje of 10 zijn aanwezig op ons sportpark, een prima begin is gemaakt. Na een welkom door voorzitter Hans (zelf ook fanatiek deelnemer), volgde een korte uitleg van “kartrekkers” Henk en Hans A.

Hierna nam Jan Meulmeester ons mee in z’n 3 jaar opgedane ervaring met Walking Football bij De Meeuwen, en had hij nog enkele nuttige tips voor ons. Jan oogt nog opvallend fit, zou dat echt door het beoefenen van Walking Football komen.

 

Toen zat iedereen op het puntje van z’n stoel om, eindelijk, weer eens richting kleedkamer en veld te gaan. De lichten op veld 5 straalden ons tegemoet en wachten geduldig op enige activiteit. En die bewegingen kwamen er. Nog bedankt Jan, voor het verzorgen van de uitstekende warming-up. De spieren en gewrichten zijn op temperatuur voor het echte werk. En, eerlijk is eerlijk, dat valt (nog) niet mee om te voetballen zonder hard te lopen. Het is echt wennen, maar het blijft mooi om toch zo nog te kunnen ballen. De grappen en grollen vliegen over en weer, fanatiek wordt het doel van de tegenstander bestookt met goedbedoelde acties. Niet alles veranderd in goud, maar wat maakt het uit. We hebben plezier en zijn volop in beweging. Heel jammer dat Joop geblesseerd moest afhaken. Sterkte Joop met hopelijk een voorspoedig en goed herstel.

Na 2 korte partijtjes wordt de eerste Walking Football afgesloten met een korte uitloop sessie. De regen heeft netjes gewacht tot wij onder de douche staan. Onder het genot van fris of biertje wordt nog even teruggeblikt op onze Walking Football vuurdoop.

De aanwezigen zijn positief gestemd en geven aan zeker volgende week terug te komen.

Heb je ook zin om mee te doen, kom gewoon eens kijken. Vragen of aanmelden wf@vvserooskerke.nl of info via Henk Wondergem (06 10097850 / Hans Adriaanse (06 57422673)

Bewegend materiaal nog niet beschikbaar. Volgt zo spoedig mogelijk, wanneer we nog beter in vorm zijn.