Afgelopen zondag was de finaledag van het eerste VVS FIFA Tournament. Voordat de grote finale werd gespeeld, stond de troostfinale op het programma. Peter Gideonse en Jannick Wondergem gingen de strijd om het Heineken strandlaken aan. Peter won de eerste wedstrijd eenvoudig met 8-1, waardoor de tweede wedstrijd ook wel op papier afgedaan had kunnen worden. Jannick won de tweede wedstrijd nog wel met 3-2. 

Vervolgens was het tijd voor de finale tussen Robbie Sturm en Winand Lazar. Omstreeks de klok van 22:00 werd er op de stream afgetrapt. Rond de 50 verschillende kijkers zagen hoe de finale niet het niveau haalde wat er van verwacht werd. Beide spelers speelden op safe en creëerde maar nauwelijks kansen. Winand opende uiteindelijk de scoren na een van de eerste kansen in minuut 35. Robbie speelde erg ongelukkig en raakte een aantal keer de paal en lat. Aan de andere kant viel de bal wel in het mandje en daarmee bepaalde Winand de eindstand op 0-2. 

De tweede wedstrijd in de finale ging wederom gelijk op. Het fanatieke publiek probeerde Robbie nog op te zwepen in de chat, maar het mocht niet baten in de eerste helft. Uiteindelijk werd het toch nog even spannend. Na ruim een uur spelen opende Robbie de score. Hij had dus nog een doelpuntje nodig om er een derde en beslissende wedstrijd uit te halen. Deze bleef echter uit, waardoor de eindstand na twee wedstrijden op een 2-1 overwinning voor Winand kwam te staan. 

Wij feliciteren Winand met zijn overwinning. Winand was een van de drie deelnemers die nog niet actief zijn voor de VVS. Door dit gezellige toernooi is hij echter overtuigd geraakt en zal hij volgend jaar zijn schoenen uit het vet halen om in het prachtige Blauw Wit te gaan spelen. Met de winst haalt haalt hij eveneens een mooie Derbystar-bal in huis! Robbie mag met een puzzel van Jan van Haasteren aan de slag. Tijdens de stream nodigde Robbie Winand al uit voor een puzzelmiddag. We kijken uit naar de foto’s hiervan! 

Wij bedanken alle deelnemers en kijkers voor een mooi toernooi! En wie weet tot bij een volgende editie…