Laten ook wij, als Seroos 2 zijnde, eens iets van ons laten horen. Inmiddels zijn we namelijk al 9 weken aan de gang.
We begonnen met trainen op het veld van Aagtekerke i.v.m. de droogte van de velden op ons eigen Sportpark Noordhout. Dit bleek niet echt een succes. 24 konijnenhollen, 17 molshopen & 67 hondendrollen maakte het voetballen vrij lastig. Het niveau op de eerste trainingen ligt al nooit zo hoog, maar dit hielp niet mee. Dus besloot Dion eens te gaan kijken op de grasmat in Gapinge. Dit was stukken beter (aldus Dion) en dus gingen we de training erna maar eens aan de Schotsehoek 24 te Gapinge onze kunsten vertonen. Heel Gapinge was uitgerukt om te komen kijken. Alle 5 de inwoners stonden langs de kant.
Het veld was inderdaad beter. In plaats van 24 konijnenhollen, 17 molshopen & 67 holdendrollen hadden we hier 8 konijnenhollen, 3 molshopen en 32 hondendrollen, een grote verbetering dus! Helaas was op dit veld de eerste blessure al een feit. Kenneth wilde weer een schitterende no-look pass geven zoals alleen Kenneth dat kan, maar helaas bleef hij haken in één van de konijnenhollen en hinkelde hij naar de bosrand om daar neer te storten. Week of 5 uit de roulatie..

Dit accepteerde trainer van Belzen niet langer en dus werd er besloten dat vanaf dat moment voorlopig alle trainingen in Vrouwenpolder plaats zouden vinden. Dit veld was in vergelijking met de andere 2 een verademing. Hier hebben we de rest van de voorbereiding op getraind en de wedstrijden werden allemaal op kunstgras gespeeld. De wedstrijden in de voorbereiding verliepen wisselvallig. Er werd begonnen met een 4-1 nederlaag tegen Zeelandia Middelburg 2 (deze zouden we in de beker later ook treffen), daarna volgde een klinkende 1-4 overwinning tegen Noormannen 1 en we sloten de voorbereiding af met een overwinning op Arendskerke 2 (0-3).
Wat daarna volgde was de bekerpoule. Een kraker van heb ik jou daar stond meteen op het programma. SVOD’22 (Oostkapelle/Domburg) zou naar sportpark Noordhout komen. Echter waren hier nog altijd te weinig regendruppels op gevallen waardoor er werd afgeweken naar neutraal terrein. In Wolphaartsdijk werd deze wedstrijd echter met 4-0 verloren. Meteen weer met beide benen op de grond gezet. Er werd uiteraard reactie verwacht in de bekerwedstrijden die volgden. De tweede bekerwedstrijd werd in een prima wedstrijd met 2-5 gewonnen van de Meeuwen 2 en ook van Zeelandia Middelburg 2 werd gewonnen in de laatste bekerwedstrijd. Deze werden met 1-3 verslagen. Een goede revanche dus voor de eerder verloren oefenwedstrijd.

Na deze wisselvallige voorbereiding en bekercampagne werd er op 25 september dan eindelijk afgetrapt voor het echie. Baronie 2 kwam op bezoek op Sportpark Noordhout. Een totaal onbekende tegenstander voor ons. Vorig jaar redelijk ruim kampioen geworden in de 2e klasse en dus nu actief in de 1e klasse.
Wat al snel bleek was dat dit ‘vriendenteam’ wel kon voetballen. Seroos werd regelmatig vastgezet en kwam niet lekker aan voetballen toe. Wat volgde was een wedstrijd met Baronie wat de overhand had en kansen creëerde en Seroos wat af en toe wat kleine speldenprikjes uit kon delen. De 0-1 was dan ook onvermijdbaar. Seroos bleef knokken en werd uiteindelijk in de laatste 10 minuten nog 2 keer heel gevaarlijk. Roy schoot een bal van 25 keihard op de lat en diezelfde Roy kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar helaas eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor Baronie 2. Een ploeg om rekening mee te houden in deze 1e klasse zo bleek.

Op 1 oktober was er een vrije zaterdag omdat Dubbeldam 2 uit de competitie is gestapt.
Afgelopen zaterdag 8 oktober stond de tweede competitiewedstrijd op het programma tegen Kloetinge 2.
Dit was een bekendere tegenstander omdat deze ook vorig jaar al bij ons in de competitie zaten. Vorig jaar werd er 2x verloren van deze ploeg dus wisten we dat we aan de bak konden. Afwezig waren ©aptain Arjen wegens een besmetting met het virus COVID-19 en Boyd met een hamstring blessure. Verder de bekende namen met Jens op de goal en verder Janko, Breijer, Kenneth, Rick Verhage (die bij hoge uitzondering een keer minuten mocht maken dit seizoen), Steven, Maikel (u leest het goed, Maikel is weer voetballer!!!), Peter G (dit seizoen deel uitmakend van de tweede selectie), Ruud, Dimphy & Melvin. Op de bank namen plaats Niels Dielefred, Ramon/Piet Dekker en good old Bert Francke.

De wedstrijd startte wat afwachtend van beide ploegen. Er kon op het gemakje opgebouwd worden, maar tot grote kansen leidde dit niet in de openingsfase.
Vervolgens slopen er wat onzorgvuldigheden in het spel van Seroos. Te korte terugspeelballetjes of het in de problemen brengen van medespelers leverden de eerste mogelijkheden op voor Kloetinge. Gelukkig hield Jens ons deze fase op de been (en hij zou dit later in de wedstrijd nog meerdere malen doen). Echter ging het rond de 20eminuut alsnog mis. Rick besloot om een kanonskogel richting eigen doelman Jens af te vuren. Deze kogel werd door Jens tot hoekschop verwerkt. Echter vond Rick dat een beetje fatsoenlijke keeper deze bal gewoon had aangenomen en naar de volgende had gespeeld. Uit deze corner kwam de bal door een mispeer achterin bij een speler van Kloetinge en deze schoot de bal tegen de netten. 0-1 dus.
Daarna volgden 2 vlotte wissels bij Kloetinge na blessures en begon Seroos met wat meer pit te spelen. Dit leverde uiteindelijk een indirecte vrije trap op na gevaarlijk spel. Deze werd met uiterste precisie breed gelegd door Maikel op Steven. Inmiddels was iedereen al omgedraaid om zich voor te bereiden op een doeltrap en waren Bert en Ramon al vanaf de bank onderweg om de bal uit de bossen te gaan halen. Echter gebeurde het onmogelijke. De bal ging met een behoorlijke snelheid van 123,6 kilometer per uur richting de goal. Na een ietwat ongelukkige actie van de doelman van Kloetinge hobbelde de bal de doellijn over. 1-1.

Tot de rust gebeurde er weinig meer. Na de rust ging het redelijk gelijk op tot Kloetinge na minuut 60 de overhand weer kreeg en dit resulteerde in enkele grote kansen. Een uitstekend blok van Bjorn Breijer en een aantal formidabele reddingen van Jens behoeden Seroos van een nieuwe achterstand. Uiteindelijk kon er zelfs nog gewonnen worden, maar helaas stuitte Ruud op de keeper van Kloetinge. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 1-1. Gezien de kansenverhoudingen mogen we hier niet ontevreden mee zijn.

Volgende week gaan we voor de eerste 3 punter van de competitie en wel tegen SVOD’22. Er zal gestreden worden voor een revanche op de nederlaag in de bekercampagne. Er wordt afgetrapt om 12.00 op Sportpark Duinhelm.
Van deze wedstrijd zal Arjen verslag doen.