De voorbereiding zit er op. We zijn uitgeschakeld in de beker na twee ongelukkige nederlagen (tegen ZM4 en Dauwendaele 2) en één klinkende overwinning op MZVC 3. Vanaf vandaag start de competitie weer en gaat het om de knikkers. Wie ons vorige verslag heeft gelezen weet dat Seroos 3 na een sterk voorgaand seizoen én prima voorbereiding vertrouwen heeft gewonnen, in plaats van hoop.

Op de eerste training werd door Dion dan ook uitgesproken dat na de tweede plek van vorig seizoen en een veelal zelfde groep spelers, aangevuld met (nog) jongere honden, de doelstelling moet zijn om kampioen te worden dit jaar. Willen we dat bereiken dan zullen we wel iedere wedstrijd veel van onszelf en elkaar moeten eisen en de wil hebben om elkaar beter te maken. In de competitie een paar wijzigingen; zo zijn het sterke Dauwendaele 2, Arnemuiden 3 en het taaie Meeuwen 3 uit onze competitie. In plaats daarvan zitten Wolphaartsdijk 2, Apollo 2, GPC 3 en DVO 2 (Roosendaal) er bij, ploegen waar we vrijwel niets van weten. Bruse Boys 2 werd ingewisseld voor Bru 3, maar die hebben zich twee dagen voor aanvang van de competitie alsnog terug getrokken, dat betekent twee vrije weekenden extra. Kampioen Kloetinge 5 heeft er voor gekozen om niet te promoveren, hun team is (volgens hun Instagram ‘kloetjefive’) uit elkaar gevallen en niet meer hetzelfde. Met al deze verschuivingen zijn we benieuwd wat we allemaal kunnen verwachten.

De eerste wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg 3 op Sportpark de Veerse Poort. We hebben de laatste 4 weken hier 3x mogen voetballen dus geen onbekend terrein. Bij de warming-up kwamen we de tegenstander van vorige week, MZVC 3, weer tegen, op zoek naar revanche op de 0-9 nederlaag, maar we liepen met 6 teams warm op hetzelfde veld. Wel traden we aan op hetzelfde veld waar vorige week dus 9x werd gescoord, dat beloofde veel goeds.

Vanwege vele blessures bij Serooskerke 1 traden we wederom aan met hulp uit de overige senioren, waarvoor dank! Niels Dielekoker op de goal, achterin Benchpress Bart, Captain Oelie, trainingsbeest Rick en Ramon Sinke. Op het middenveld Matta, Sam Bunda en onze BN’er Robbert Luijk (Bekend van Powned reportage op Chersonissos, zéér het kijken waard). Voorin Jestin Mesu, Okkie en Opa Dion. Op de bank zaten good old Hans v/d Schoor, Jurre van Keulen en Kjelloe.

Vorig jaar twee keer moeite gehad met een stug en ervaren ZM3, dus we wilden ze dit jaar gelijk verassen met hoge druk en intensiteit. Gelukkig voor ons mistten zij drie sterkhouders met Eddy de Loof, Jotam Zweedijk en hun vaste aanvoerder. Vanaf minuut één zaten we er kort boven op en werd er goed druk gezet door Robbert en Oktaj. Laatste zette zo goed druk dat de vrediger de bal verloor en Okkie en Dion alleen tegen de keeper kwamen. Okkie legde goed breed en Dion tikte binnen 10 minuten de 0-1 binnen. Enkele minuten later was het Oktaj zelf die een goede aanval vanaf de 16 meter in de kruising schoot, 0-2. Na een minuut of 20 werd Serooskerke ietsje slordiger en onrustiger waardoor Zeelandia iets meer vertrouwen kreeg. Dit werd al snel gestopt door een slimme vrije trap van Dion en Robbert, waarna Robbert vanaf 16 meter de bal hard door het midden in het dak van het doel schoot, 0-3. Zeelandia wilde hierna nog iets forceren waardoor ze een verdediger doorschoven en al heel snel 1 op 1 gingen spelen van achteren. Dit resulteerde in ruimte voor Seroos en een paar goede aanvallen en kansen voor Bart, Ramon en Mathijs. Na 35 minuten werd een afstandsschot op de nek van een verdediger geschoten in het strafschopgebied, de scheids beoordeelde dit als hands en een penalty voor Seroos. Dion schoot deze slecht in, maar wel binnen, en zo stond Seroos comfortabel met 0-4 voor. Vlak voorrust een van de vele (nutteloze) lange ballen van Zeelandia. De spits verlengde de bal waarna er even miscommunicatie was tussen Oelie en Niels.

Niels riep dat de bal voor hem was, maar Oelie kon zijn hoofd niet op tijd intrekken waardoor hij de bal verlengde en Niels mistastte. Daarna volgde een soort worsteling tussen 4 spelers en de keeper, waarna niemand eigenlijk in de gaten had wat er precies gebeurde, maar de scheids gaf een penalty. Wellicht een goedmaker voor even daarvoor, maar zo hadden we beiden een makkelijke penalty gekregen. Deze werd eenvoudig binnen geschoten, 1-4. Dit was tevens de ruststand.

In de rust drie wissels; Jurre voor Ramon, Hans voor Oktaj en Kjell voor Jestin. Ramon zag de bui alweer hangen en was bang dat hij wéér eens moest vlaggen. Hij stelde voor om een driestrijd steen-papier-schaar te doen met Oktaj en Jestin. Hij had een keer geluk en hoefde niet te vlaggen. Verder was de boodschap om de mannen van ZM3 geen valse hoop te geven bij een snel tegendoelpunt. Ze even laten uitrazen of zelf snel de genadeklap toedienen. Dit laatste gebeurde ongeveer 5 minuten in de tweede helft. Kjell werd goed weggestuurd op rechts waarna hij een fijne voorzet gaf op Hans die hem á la Van Persie tegen Spanje over de keeper heen kopte, 1-5. Hierna was het wel gespeeld en werd het eigenlijk een grote speeltuin voor Seroos. Alhoewel het verdedigend een fase nog wel heel onrustig en slordig was. Bart had leg day geskipt en kreeg na 55 minuten last van zijn kuit waardoor Ramon er weer terug in kwam. De 1-6 werd gemaakt na een goede actie van Robbert. Ook Sam pikte zijn goaltje meer, hij omspeelde slim de keeper na een diepe loopactie en tikte zo binnen, 1-7. Robbert en Dion werden nog vervangen voor Oktaj en Jestin. Het slotakkoord was dan ook voor Okkie die wederom een goede aanval over rechts hard kon binnen schieten van een paar meter, 1-8 en daarmee was de wedstrijd ook afgelopen.

Een zeer goede wedstrijd van Serooskerke 3 en een sterk begin aan de competitie. 17 goals in twee wedstrijden op veld 2 op de Veerse Poort, er werd stilletjes voorgesteld of we allen wedstrijden hier niet mochten spelen, maar daar was groundsman Stanley van de Pleun het helaas niet mee eens. Zelf wilden we dit eigenlijk toch ook maar niet, want je mag geen lekker kratje bier in de kleedkamer na afloop. Om die reden nemen we al 3 weken een koeltas met heerlijk koude blikjes mee voor in de kleedkamer na de wedstrijd. Dit vergt planning technisch en logistiek erg veel van leider Robbie, dus doe ons snel maar weer zo’n heerlijk simpel kratje met 24 groene rakkers. Zaterdag gaan we de goede start hopelijk een goed vervolg geven op Serooskerke tegen de Noormannen 2. Hopelijk heeft Adrie van Belzen zijn zoon dit jaar wel een beetje kunnen bedaren, anders kan het wel weer eens een heet middagje worden op Sportpark Noordhout. Verslag van deze wedstrijd wordt geschreven door Bart.

Aftrap is om 12:00 uur, vóór de wedstrijd van Serooskerke 2 om 14:30, dus komt dat zien!