Op 7 oktober ’23 stond de wedstrijd Kloetinge 5 – Serooskerke 3 op het programma. Vorig seizoen stond deze wedstrijd in het teken van een echte kampioenskraker waarbij de uitwedstrijd verloren werd, maar thuis wel werd gewonnen met 3-1. Om dit seizoen een echte poging te kunnen doen naar het kampioenschap moet deze wedstrijd worden gewonnen.

We begonnen aan de wedstrijd met de volgende opstelling:

Niels Dielekoker op de goal gevolgd door de verdediging bestaande uit Robin, Raoul, Jurre en linksback Sander. Het aanvallend ingestelde middenveld bestond uit Ramon Dekker, Mathijs en Sam. De aanval bestond uit Bart, Dion en Kjell. Op de bank namen Luuk, Bow en Robert- Jan Buijze plaats.

De maker van het werelddoelpunt vorige week, Ramon Meijer, ontbrak vandaag vanwege het rennen en finishen van de kustmarathon. Chapeau!

Over naar de orde van de dag wat betreft het wedstrijdverslag. We begonnen goed aan de wedstrijd waarbij balbezit op het middenveld werd veroverd door Sam. Sam stuurde meteen de lopende Dion weg die beheerst afrondde: 0-1. Al snel werd duidelijk dat de scheidsrechter er kort op zat en volgde er na een harde ingreep op Kjell een gele kaart voor Kloetinge. Ook Kjell kreeg geel wegens het niet willen aannemen van een handje van de tegenstander. Zo stonden beide teams 10 minuten met een man minder. Hierna volgde enkele aanvallen over en weer van beide teams maar echt gevaarlijk werd Kloetinge niet door goed ingrijpen van de verdediging en Niels op de goal. Vlak voor rust werd Serooskerke nogmaals gevaarlijk maar Dion raakt de bal niet lekker en greep naar zijn enkel. Gelukkig was Jan-Thijs alert om de Robbie Holmes rol te vervullen, want hijzelf was weer eens op vakantie. Met een 0-1 ruststand ging Serooskerke de kleedkamer in.

Jacco voerde de wissels door waar Robin werd vervangen voor Bow en captain Raoul het veld verliet voor Robert-Jan Buijze. Mathijs schoof hierdoor een linie naar achter en vormde samen met Jurre het hart van de verdediging. De tweede helft begon flitsend waarbij een lange bal vanuit de verdediging op Bart werd gegeven maar hij stuitte op de keeper. Enkele minuten later volgde nog zo’n lange bal van oud eerste speler Jurre van Keulen op de lopende Ramon Dekker die de keeper uit speelde en binnen schoot! Met een 0-2 voorsprong werd de angst op een tegengoal kleiner maar bleef Kloetinge aandringen met een aantal dreigende acties waarbij Niels Dielekoker moest optreden.

Kloetinge had al twee keer de gele prent ontvangen wegens te harde overtredingen en was dus gewaarschuwd. Desalniettemin volgde er in minuut 71 een harde tackle op Kjell waarvoor de terechte gele kaart werd gegeven. De speler van Kloetinge was het hier niet mee eens en ging vervolgens door het lint en verweet de scheidsrechter allerlei scheldwoorden toe waardoor de speler rood kreeg maar nog erger, de wedstrijd werd gestaakt! De scheidsrechter was zo overrompeld door het scheldkanon van Kloetinge en staakte de wedstrijd. Het resulteerde in uitvoerig overleg met de scheidsrechters bond in Zeist waarbij Bas Nijhuis aan de pas moest komen om tot een besluit te komen. Nijhuis kennende besloot gelukkig om de resterende 20 minuten uit te laten spelen. De scheidsrechter ging hiermee akkoord mits Kloetinge excuses maakte. Het scheldkanon van Kloetinge was ineens omgetoverd tot vredebewaker en met lieve woorden richting de scheidsrechter kon de wedstrijd worden hervat.

Met nog 20 minuten te spelen tegen de 10 man van Kloetinge lagen er veel ruimtes achter de verdediging waarvan Dion profiteerde door de 0-3 tegen de touwen te schieten. Serooskerke zag kansen op meer doelpunten door schoten van Bart en Dion maar deze stuitten op de keeper. Waar Serooskerke dacht aan meer doelpunten, dacht de scheidsrechter aan de derde helft. Met nog 12 minuten te spelen floot hij de wedstrijd definitief af.

Serooskerke 3 is een ervaring rijker en neemt de drie punten mee richting Sportpark Noordhout. Volgende week spelen wij tegen Apollo’69 2 om 12:00 op ons eigen sportpark. Hiervan zal spelverdeler in vorm Sam Boone u een wedstrijdverslag aanbieden. Tot dan!